Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları Semineri

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Marmara Üniversitesi Kütüphaneleri olarak başlattığımız Uzaktan Eğitim / Seminerler Serisi kapsamında 21 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 14.00’de Literatür Tarama Teknikleri ve Pratik Araştırma İpuçları Semineri gerçekleştirilecektir.

Seminerde, günümüzün aşırı bilgi ortamında güvenilir akademik kaynaklara ulaşmanın yolu nedir? Literatür taramasını kolaylaştıracak yöntemler ve araçlar nelerdir? Sorularına cevap verilerek, bilgi paylaşımında bulunulacaktır.

Tüm mensuplarımızı davet eder, sağlıklı günler dileriz.

Kayıt Linki: https://bit.ly/2A2hpDS

Not: Kayıt olduktan sonra WebEx’ten bağlantı adresinizi ve şifrenizi (marmara) içeren bir e-mail gönderilecektir. Size gelen e-mail’i kullanarak webinara giriş sağlayabilirsiniz.

Seminer konuları:

• Tüm elektronik veri tabanlarına ve basılı kaynaklara erişim
  • Tam metin akademik ve hakemli dergi makaleleri, e-kitaplar, tezler, vaka çalışmaları, basılı kaynaklar ve farklı doküman türleri için tek giriş noktası
  • Web of Science ve Scopus atıf indekslerindeki makaleler ve atıf sayıları
  • Arama terimleriniz ile en ilgili sonuçlar
  • Detaylı daraltıcılar (tarih, konu, coğrafya, yayın, vs.) ile hedefe yönelik araştırma
  • Otomatik olarak kaynakça oluşturma ve bibliyografik yönetim programları (EndNote, ProCite, vb.) ile entegrasyon
  • Aramalar ve dergiler için hatırlatmalar
  • Kişisel klasör kullanımı
  • Dergi arama