MİTTO- Yaratıcı Kültür Endüstrileri Çalıştayı

Değerli Akademisyenlerimiz,

Marmara Üniversitesi Mxincubation tarafından düzenlenen , “Marmara Üniversitesi Yaratıcı Kültür Endüstrileri Çalıştayı 2022” etkinliğine davetlisiniz.

12 Aralık 2022 tarihinde 09.30-17.00 saatleri arasında Dragos Mehmet Genç Yerleşkesi (Dragos) B (Mavi) Konferans Salonunda gerçekleşecek Yaratıcı Kültür Endüstrileri Çalıştayı,  Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Marmara Üniversitesi MİTTO  himayesinde gerçekleşecektir.

Çalıştay kapsamında sektörel, akademik, girişimci, araştırmacı ve öğrenen çeşitli bireyleri bir araya getirerek  Yaratıcı Endüstriler alanında  iş ağımızı genişletmek, yenilikçi metot ve pratikler geliştirmek ve yeni iş fikirleri üretmeyi hedefliyoruz. Ulusal ve uluslararası konuşmacılar, akademik grupların tematik oluşturacağı çalıştay grupları, panel ve sosyal etkinlik alanı gibi çeşitli oturumlarımız olacaktır.

Katılımcı Akademisyenler

Çalıştayımızın temaları aşağıdaki gibidir:

• Karma Gerçeklik
  • Dijital Oyun Endüstrisi
  • Oyunlaştırma
  • Yaratıcı Endüstriler ve Kültürel Miras
  • Asya Kültürü ve Mitolojisi
  • Dijital Ortamlar Tasarımı
  • Dijital Ürünlerde Telif Hakları
  • Endüstriyel Tasarım
  • Girişimcilik ve İnovasyon

Söz konusu oturumların amacı alana ilişkin dünyadaki uygulamaları değerlendirmek, ülkemizde yapılan örnekleri tartışmak, “Ulusal İnovasyon Ekosistemi” nin gelişmesi ve sürdürülebilir kalkınma ivmesi kazanmasında mevcut sistemleri kullanmak üzere strateji ve öneriler sunmaktır. Ülkemizde ilk kez gerçekleşecek Yaratıcı Kültür Endüstrileri Çalıştayı bir akademi Kuluçkası olarak konumlanan Mxincubation’ a ait “Yaratıcı Endüstriler Stüdyo Model Kuluçka” vizyonunu gerçekleştirmek için önemli bir başlangıç çalışması olacaktır.

İnovasyon ve Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü (MİTTO)

EK:
Afiş