Reaxys Veri Tabanı Duyurusu

Üniversitemizin Değerli Mensupları,

Marmara Üniversitesi Kütüphaneleri olarak gerçekleştirdiğimiz “Çevrim İçi Seminerler Serisi” kapsamında 10 Kasım 2020 Çarşamba günü saat 16.00’da "Reaxys" Veri Tabanının etkin kullanımına yönelik bir eğitim düzenlenecektir.

Eğitimde, araştırmacıların daha etkili, verimli çalışabilmeleri ve daha iyi keşifler yapabilmeleri için konu alanları ile ilgili güvenilir bilgiye Reaxys aracılığıyla nasıl erişebileceklerine dair bilgiler paylaşılacaktır.

Eğitim, veri tabanı eğitmeni Alexey Moiseev tarafından İngilizce olarak yapılacak olup eğitim esnasında ardıl Türkçe çeviri de olacaktır.

Veri tabanıyla ilgili kısa bilgi ve katılım linki aşağıda yer almaktadır.

Tüm mensuplarımızı davet eder, sağlıklı günler dileriz.

10 Kasım 2021 Saat: 16.00

Toplantı bağlantısı: https://us02web.zoom.us/j/81337707227?pwd=NTlpaEFWV0Q0RFIyMzBqTGozMGtRUT09

Meeting ID: 813 3770 7227
Şifre: 630023

Reaxys

Organik, inorganik kimya ve ilgili disiplinlerdeki bilim adamları için web tabanlı çözümler sunmaktadır; CrossFire Belstein, Gmelin ve Patent Chemistry veri tabanlarının birleştirilmiş içeriğine dayanır. Veri tabanı ile madde ve reaksiyon dosyalarına, tekli ve çoklu adim reaksiyonlarına ulaşılabilmektedir. 23 milyondan fazla reaksiyon, 19 milyondan fazla madde bilgisi, dergi makaleleri ve patent kayıtlarından gelen toplamda 500 milyon veri mevcuttur.