Üniversitemizin Değerli Mensupları,
Kütüphanemiz aracılığı ile erişim sağlanan yapay zeka destekli İngilizce dil bilgisi düzeltme ve dil geliştirme asistanı “Trinka” veri tabanının ve Trinka’nın içinde yer alan DocuMark’ın etkin kullanımına yönelik olarak aşağıda belirtilen tarihlerde çevrim içi eğitimler planlanmıştır.
Tüm mensuplarımızı eğitimlere davet eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı
Katılım/Kayıt İçin:
20 Mayıs 2026 Çarşamba, Saat: 11.30
https://teams.microsoft.com/meet/322533772015966?p=Kzhz8DYU9JXBVUAX4p
21 Mayıs 2026 Perşembe, Saat: 14.30
https://us02web.zoom.us/j/86988219370
Trinka : Yapay Zeka Destekli İngilizce Dil Bilgisi Düzeltme ve Dil Geliştirme Asistanı
Trinka, İngilizce akademik ve teknik yazılar için tasarlanmış, yapay zeka destekli bir yazma asistanıdır. Trinka, gerçek zamanlı yazma önerileri sunarak ileri düzey gramer hatalarını ve bağlamsal yazım hatalarını düzeltir. Akademisyenlerin resmi, özlü ve ilgi çekici bir şekilde yazmalarına yardımcı olur.
Trinka, gramer hatalarını düzeltmenin yanı sıra metni yeniden ifade etmenize ve tutarlılığı artırmanıza olanak tanıyarak, ihtiyaçlarınıza göre yazınızın kalitesini yükseltmenizi sağlar.
EK:
Afiş