Türkiye Editörler Çalıştayı-4 Duyurusu

Üniversitemizin Kıymetli Mensupları,

Üniversitemizin de desteklediği ve paydaşı olduğu Türkiye Editörler Çalıştayı-4, 25-27 Aralık 2021 tarihlerinde çevrim içi olarak gerçekleştirilecektir.

Çalıştayın teması, “Üniversitelerde Bilimsel Kitap ve Dergi Yayıncılığı: Mevcut Durum – Sorunlar – İhtiyaçlar – Çözüm Önerileri – Örnek Uygulamalar” şeklinde belirlenmiştir.

Üç gün sürecek olan çalıştay, Açılış ve Kapanış oturumları dışında 11 oturum olarak planlanmıştır.

• 1. OTURUM:  “Yayıncılık Sektörü ve Üniversite Yayınları
  • 2. OTURUM “Üniversitelerde Yayın Komisyonu Yapılanmasının İhtiyacı     Karşılama Durumu
  • 3. OTURUM “Üniversitelerde Bilimsel Yayıncılığının Geliştirilmesi
  • 4. OTURUM “Açık Erişim – Açık Bilim – Kurumsal Arşivler
  • 5. OTURUM “Üniversite Yayınevleri ile İlgili Mali Konular
  • 6. OTURUM “Üniversite Yayınlarında Bilimsel Kalite ve Yayın Etiğine Uygunluk
  • 7. OTURUM  “Üniversite Yayınlarının Ulusal ve Uluslararası İndekslerde Görünürlüğü”
  • 8. OTURUM “Üniversitelerde Yayıncılığa Dair Örnek Uygulamalar
  • 9. OTURUM “Araştırma Verisi, Veri Yönetimi ve Yayıncılık
  • 10. OTURUM “Deneyim Paylaşımı: Editörlerin Dilinden Tecrübe Aktarımı
  • 11. OTURUM “Dergi ve Kitap Yayıncılığında Ortak Sistem Kullanımının Fırsat ve Riskleri”

Çalıştaya dair detaylara ekli dosyalardan ve   www.editorlercalistayi.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Değerli katılımlarınızı bekler, sağlıklı günler dileriz.

EKLER:
Afiş