15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı 19 Temmuz’da Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda gerçekleşti.

Saygı duruşu, İstiklâl Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile açılışı yapılan program, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt’un konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Mustafa Kurt konuşmasında “Darbeye teşebbüs sürecinde milletimiz genciyle, yaşlısıyla, öğrencisiyle, öğretim üyesiyle sokağa çıkmış ve bu hain girişime geçit vermemiştir.” İfadesine yer verdi ve “Bizler bilim insanları olarak, sadece sene-i devriyelerde anma toplantılarında yapılan konuşmalarla ve etkinliklerle yetinmemeliyiz. Türkiye tarihinin en kanlı ve vahşi kalkışmasını tarih, sosyoloji, ilahiyat ve uluslararası ilişkiler gibi çok çeşitli disiplinlerin ışığında incelemek ve derinlemesine analiz etmek zorundayız.” dedi.

15 Temmuz Belgeseli’nin gösteriminin ardından konuklara İlahiyat Fakültesi Türk Din Musikisi Anabilim Dalı akademisyenleri ve mezunları tarafından “Dünden Bugüne Musikimiz” adlı dinleti sunuldu. Koroda Prof.Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin yanı sıra Prof. Dr. M. Safa Yeprem, Prof. Dr. Ayşe Başak Harmancı, Arş. Gör. Hacı Osman Paçaoğlu ve Marmara Üniversitesi Türk Din Musikisi Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı Mezunu Mert Nar yer aldı.

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Korkut, Prof. Dr. Mustafa Çelen, Prof. Dr. Ömer Akgiray, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Murat Arısal ile akademik ve idari birimlerin yöneticilerinin yanı sıra kalabalık bir topluluğun katıldığı program kapsamında “15 Temmuz Konulu Ödüllü Resimler” sergisi gezildi. Etkinlik plaket takdimi ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM