'19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Uluslararası Çevrim İçi Karma Sergisi’ Ziyarete Açıldı

Marmara Üniversitesi Geleneksel El Sanatları ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (GESTUAM), Süleyman Demirel Üniversitesi Tekstil ve El Sanatları Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (TESAUM) ile Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi (SATPARK) tarafından, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Uluslararası Karma Sergisi düzenlendi.
Sergiye akademisyen, lisansüstü öğrencileri ve mezunlarından toplam 334 sanatçı eserleriyle katıldı. Serginin küratörlüğünü; Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Çiloğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç ve Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Bölümü Endüstri Ürünleri Tasarımı Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Kahraman üstlendi.


Uluslararası katılımın da olduğu sergiye Almanya, ABD, Arjantin, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çin, Endonezya, Hindistan, İran, Kazakistan, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan, Meksika, Mısır, Nijerya, Romanya, Senegal, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkelerden 37 sanatçı katıldı.

HIZLI ERİŞİM