3. Uluslararası Türkiye-İran LHC Konferansı

Marmara Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Prof Dr. Mithat Kaya ve Prof. Dr. V. Erkcan Özcan’ın başkanlığında yürütülen konferansta amaç; Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN)’nde yapılan deneysel çalışmaların sonuçlarının sunulması, aynı zamanda astroparçacık ve kozmoloji alanında yapılan çalışmaların sunulup tartışılması olarak belirlendi.

Konferansa Avrupa, Amerika ve İran gibi ülkelerden kendi alanında uzman çok sayıda bilim insanının katılımı sağlandı. Konferansın genel çerçevesi; Standart Model Fizik ve Ötesi, Higgs Boson, Süpersimetri, Karanlık Madde, Ağır Kuark Fiziği, İleri Fizik, Ağır İyon Fiziği, LHC ve Dedektör Yükseltmeleri, Dedektör Fiziği, Teorik Parçacık Fiziği, Astroparçacık Fiziği ve Kozmoloji gibi deneysel ve teorik alandaki çalışmaları kapsıyor.

5 gün sürecek olan konferans tüm bilim insanlarının ve öğrencilerin katılımına açıktır.