31. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda Kürekçilerimizden Büyük Başarı

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) tarafından 28 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Chengdu kentinde gerçekleştirilen 31. Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda Marmara Üniversitesi 1 altın ve 3 bronz madalya kazanarak tarihi bir başarı elde etti.
113 ülkeden 6500 sporcunun katıldığı Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’na Türkiye’den 45 üniversite ve 108 sporcu katılım sağladı. 18 ayrı spor branşından 269 müsabakanın yapıldığı ve 22 kez oyunlar rekorlarının kırıldığı Olimpiyat Oyunlarından sonraki en büyük spor organizasyonunda ülkemizi kürek branşında temsilen Dr. Öğretim Üyesi Fatih Sani'nin antrenörlüğünde tamamı üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan 5 kişilik Kürek Takımı yer aldı.


İlk kez kürek branşında Türkiye’nin iştirak ettiği bu büyük organizasyonda üniversitemiz sporcuları, katıldıkları 4 ayrı yarışma kategorisinde eleme ve yarı final yarışmalarını geçerek A finalde yarışmaya hak kazandılar. A final yarışmaları sonucunda Hafif Kilo Erkekler Tek Çifte kategorisinde; Enes Gök birinci olarak altın madalya, Dört Tek Erkekler kategorisinde; Ulaş Kurt, İnanç Şahin, Kaan Yılmaz Aydın, Ahmet Ali Kabadayı üçüncü olarak bronz madalya kazandılar.

Üniversitemizi adına katılarak madalyalar kazanan ve bizi gururlandıran Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimizi ve Dr. Öğretim Üyesi Fatih Sani’yi tebrik eder, akademik ve sportif hayatlarında başarılarının devamını dileriz.

HIZLI ERİŞİM