51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Asya Bölgesi Ödülleri Sahiplerini Buldu

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda, 100 proje arasından dereceye girerek finale kalmaya hak kazanan proje sahiplerine ödülleri, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde verildi.

Ödül töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt, “ Bu yarışmanın amacı; öğrencilerimizi erken yaşlarda bilimsel düşünmeye, merak etmeye, sorgulamaya, araştırmaya teşvik etmektir. Bunun yanında proje sürecinde kazanımlar elde eden öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi üniversitemizde ağırlamaktan mutluyuz.  Üniversitemiz TÜBİTAK ile ortak projeler düzenliyor. Siz gençler hayallerinizi bir adım öteye taşımak için dört gün boyunca burada projelerinizi büyük bir heyecanla sergilediniz. Bizler de bu projelerinizi incelerken aynı heyecanı hissettik “ dedi.

Prof. Dr. Mustafa Kurt, konuşmasının devamında; “Gençlere yatırım yaparak onları girişimci olarak cesaretlendirmek gerektiğine inanıyorum. Ülkemiz son on yılda bunu başardı. Gençlerimizde kendilerine olan inancı boşa çıkarmadan teknoloji ve diğer alanlarda başarılı çalışmalar ortaya koydular. Bu çalışmalarında onlara destek veren aileleri ve danışman hocalarına teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Kurt, konuşmasının son bölümünde ise şunları kaydetti: “Bugün burada dereceye giren giremeyen tüm öğrencilerimizi üniversitemize davet ediyorum. Tercihlerini üniversitemizden yana kullanmalarını temenni ediyorum. Zira üniversitemizde projelerinizi ve fikirlerinizi çok daha öteye taşıyacak altyapıya ve teknolojiye sahibiz. Akademik kadromuz kendi alanlarında başarılı çalışmalar ortaya koyuyorlar onlarla birlikte sizlerin projelerine birlikte hayat verebiliriz.  Siz değerli gençlere üniversitemizin kapıları her zaman açık gelin birlikte ülkemizi hak ettiği yere birlikte taşıyalım. Bugün burada bizleri siz sevgili gençlerle buluşturan bu organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyor, dereceye giren ya da giremeyen tüm öğrencilerimize hayatlarında ve bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum.”  

Düzenlenen programın sonunda, biyoloji,  coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, teknolojik tasarım, Türk dili ve edebiyatı, yazılım alanında, alanlarında ilk üçe giren finalistlere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kurt ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Haber: Yusuf Kenan Çağlar

 

 

HIZLI ERİŞİM