Akademik Araştırma ve Yazım Teknikleri Eğitimi Düzenlendi

Marmara Political Science Society Kulübü tarafından düzenlenen, “Akademik Araştırma ve Yazım Teknikleri Eğitimi” Dr. Öğretim Üyesi Hakan Mehmetçik’in ve Araştırma Görevlisi Ferit Belder’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi dersliğinde, 19 Aralık’ta verilen eğitime; akademik alanda hedefleri olan öğrenciler tarafından ilgi gösterildi.

Söz konusu eğitimde katılımcılara; konu seçimi yapılırken izlenmesi gereken yollar anlatıldı, makale yazma teknikleri hakkında detaylı bilgi verildi; makalede kullanılması gereken cümleler ve alıntıların konumlandırılması öğretildi. Bunun yanı sıra, araştırma yaparken kullanılması gereken uygulamalar hakkında bilgilendirme yapıldı; Google Academic, E-Kütüphane, Zotero gibi uygulamalar anlatıldı.

Haber: Nida Şenler