Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerleri: Öğretmenim Otizmi Biliyor Mu?

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, TODEV iş birliğiyle düzenlenen Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerleri’nin üçüncüsü 29 Kasım 2022’de Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi.

Konu başlığı “Öğretmenim Otizmi Biliyor Mu?” olan Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerlerinin üçüncüsünde, öğretmenlerin ve okul yönetiminin otizmi tanıyor olmasının önemi, kaynaştırma için BEP ile ilgili nasıl uygulamaya geçilmesi gerektiği konuşuldu. Bunların yanında okul ile ailenin iletişiminin öneminden ve velilerin çocukları için okul yönetiminden neleri talep edebileceği bahsedilen seminerin oturumunda okul yönetimi açısından nasıl yol alınabileceğine dair bilgiler Erenköy Kız Lisesi Müdürü Sosyolog Berna Ocakçıoğlu ve Özel Eğitim Uzmanı Barış Yıldız tarafından aktarıldı. Oturum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Oktay Taymaz Sarı’nın da katkılarıyla seminer Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ve TODEV tarafından ailelere ulaşılarak tamamlandı.

Seminer fotoğraf çekimi ile son buldu.