Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerleri: ‘Okulda Zorbalıkla Mücadele’

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü’nün Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı iş birliği ile düzenlediği, ‘Arı Dünyanın Çocukları Otizm Aile Seminerleri’nin beşincisi ‘Okulda Zorbalıkla Mücadele’ başlığıyla Fen-Edebiyat Konferans Salonu’nda 31 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildi.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sare Şengül, bir anne olarak yaşadığı deneyimleri aktarırken, öğretmenlerin bu konuda ne kadar önemli olduğunu ve çocuğu duygusal şiddetten koruması gerektiğini dile getirdi. ‘Zorbalık’ üzerine akademik çalışmalar yapan Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Öğretim Öğretmenliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aydan Aydın ise, ebeveynlerin takibinin çok önemli olduğunun altını çizerken, çocuklarının zorbalığa maruz kaldıklarını nasıl anlayabilecekleri ve alacakları önemleri katılımcılara anlattı.