"Basım ve Ambalaj Endüstrisinde Kalite Yönetimi" Semineri Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Basım Teknolojileri Kulübü, 7 Mayıs 2021 tarihinde "Basım ve Ambalaj Endüstrisinde Kalite Yönetimi" konulu seminer gerçekleştirdi. Seminere konuşmacı olarak katılan Ebru Funda Özenli konuya dair bilgiler aktardı.

Kalite bir ürün ya da hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçlarını karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır. Kalite Yönetimi, kaliteyi sağlayacak şekilde ilgili işlemleri organize ederek yönlendiren prosedür ve sistemi planlama, örgütleme, izleme ve kaydetme süresi boyunca gerçekleşen aşamaların kontrolüdür.

Ebru Funda Özenli seminerde; Kalite yönetimi evriminin süreçlerinin Kalite Kontrol, İstatistiksel Proses (Süreç) Kontrolü, Toplam Kalite Kontrol ve Kalite Güvencenin olduğundan bahsetti. İstatistiksel Proses Kontrol çalışmalarının PUKÖ Döngüsünün oluşturulurken sürekli gelişimine ışık tuttuğuna değindi. PUKÖ Döngüsünün  Planla-Uygula-Kontrol Et-Önle aşamalarından oluştuğu anlatarak ISO Uluslararası Kalite Standartlarından bahsetti.

ISO 9001'in Kalite Güvencenin standartlaşmanın en temel prosedürlerinden ve en temel belgelerinden biri olduğundan bahsetti. ISO 9000'in tek tek ana maddelerini, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemini, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini, ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemini, ISO 22716 Kozmetik İyi Üretim Uygulamalarını ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemini bizlere detaylı bir şekilde aktardı. Toplam Kalite Yönetiminden ve TKY'nin temel ilkelerinden bahsetti ve seminerin sonunda "Basım Teknolojileri Bölümü Mezunları Neden Kalite Departmanını Seçmeli?" sorusuna değindi.

HIZLI ERİŞİM