“Bilim ve Kültür Günleri”nde Dede Korkut Okumaları Üzerine Panel

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nin her yıl düzenlediği “Bilim ve Kültür Günleri”nin 13.sü gerçekleştirildi.

Gelenekselleşen “Bilim ve Kültür Günleri”nin bu yılki konusu, Türk Dili ve Türk Kültürünün en büyük hazinelerinden biri olan Dede Korkut Kitabı'nın yeni bulunan nüshası olarak belirlendi.

Panel kapsamında; yeni nüshayı bulan Veli Muhammed Hoca, bu nüsha üzerinde araştırmalar yaparak eseri ilim alemine sunan Nasser Khaze Shahgoli ve Valiollah Yaghoobi başta olmak üzere, edebiyat camiasının değerli isimleri Türk Dili ve Edebiyatı Bölümümüzce ağırlandı.

Başkanlığını Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülşen Seyhan Alışık'ın yaptığı panele, üniversitemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Aça ve İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz konuşmacı olarak katıldı.

Katılımcıların; “Dede Korkut Kitabı” üzerine yaptıkları çalışmaları paylaştığı panel, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.