Biyonanoteknoloji Lise Kış Okulu Başladı

Marmara Üniversitesi Nanoteknoloji ve Biyomalzemeler Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Lise Koordinatörlüğü işbirliği ile düzenlenen Biyonanoteknoloji Lise Kış Okulu Programının ilki 20-22 Ocak günleri arasında düzenlendi. 

Misafir öğrenciler üç gün boyunca Nanoteknoloji laboratuvarında “Akıllı İlaçlar Gizemli Dünyası”, “3 Boyutlu Yazıcılar” ve  “Taramalı Elektron Mikroskobu” gibi uygulamalı ve teorik derslere katıldılar. Kış okuluna davetli öğrenciler derslerden arta kalan zamanlarda düzenlenen, yaratıcı drama etkinliği ve Göztepe Yerleşkesi'nde düzenlenen oryantiring yarışması ile keyifli anlar yaşadı.

Öğrencilerin katıldığı dersleri yerinde takip etmek üzere Göztepe Yerleşkesine gelen TRT Haber ekibi Nanoteknoloji ve Biyomalzeme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz ve öğrencilerle röportaj yaptı. Gençlerin bilimsel çalışmalarda daha çok yer almaları gerektiğini dile getiren Gündüz, geleceğin Aziz Sancar’larını yetiştirmek arzusunda olduklarını ifade etti. 

Biyonanoteknoloji Lise Kış Okulunun son gününde programa katılan öğrencileri makamında kabul eden Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar, öğrencilerle makamında yaptığı konuşmada, “Sizleri üniversitemizde görmekten mutluluk duydum, inşallah öğrenim hayatınız da üniversitemizde devam eder” dedi. Daha sonra öğrencilerle sohbet eden Rektörümüz Erol Özvar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Kurt, Doç. Dr. Oğuzhan Gündüz ve THY Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı Adem Yılmaz öğrencilere katılım sertifikası takdim etti. Toplu fotoğraf çekilmesinin ardından 1. Biyonanoteknoloji Lise Kış Okulu Programı sona erdi.

 

Haber: Ayşe Şeyma Arıkan, Sema Özbakan

HIZLI ERİŞİM