Çevre Mühendisliği Öğretim Elemanlarının Büyük Proje Başarısı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi öğretim elemanları Prof. Dr. Zehra Semra Can ve Arş. Gör. Dr. Gül Gülenay Hacıosmanoğlu tarafından hazırlanan "Cellulose based foam with ionic functionalities: synthesis and application in wastewater purification" başlıklı proje önerisi 2521-TÜBİTAK - Filistin (HCIE) çağrısı kapsamında kabul edildi.

Proje, Türkiye’den Marmara Üniversitesi ile Filistin’den An-Najah ve Al-Istiqlal Üniversitelerinin iş birliği ile yürütülecek. Proje kapsamında yenilikçi selüloz bazlı köpük sentezlenmesi ve sentezlenen bu malzemenin atıksulardan organik ve inorganik mikrokirletici giderimi üzerine etkileri araştırılacak. Proje sonuçları ile atıksu arıtma sorunlarına etkin ve yenilikçi çözümler getirilmesi, uluslararası bilgi paylaşımına katkıda bulunulması ve yeni uluslararası iş birliklerinin oluşturulması hedeflenmektedir. Ayrıca proje kapsamında lisans ve lisansüstü öğrenciler için TÜBİTAK bursu sağlanacak.

Proje ekibini tebrik eder, başarılar dileriz.