Dijital Çağda Spor Haberciliği ve Sosyal Medyanın Rolü Paneli düzenlendi

Etkinlikte moderatörlüğü; Anadolu Ajansı Muhabiri Emrah Oktay yaparken, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. İrfan Paçacı, öğretim üyemiz Doç. Dr. Ali Murat Kırık, Anadolu Ajansı Spor Haberleri Yayın Yönetmeni Ersin Şiyhan, TRT Spor Haber Müdürü Yusuf Mertol, Tivibu Spor Yayın Yönetmeni Özgür Buzbaş, Vole Genel Yayın Yönetmeni Evren Göz ve Tivibu Spor Spikeri Müjdat Mustafa Muratoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Doç. Dr. İrfan Paçacı, "Bu panel, bizim buradaki kültürel ve bilimsel faaliyetlerimizin önemli aşamalarından birini oluşturuyor. Dijital çağ, habercilik ve sosyal medya dijitalleşmeyle birlikte yaşamın bütün alanlarına müdahale ediyor ve tüm aşamalarda bulunuyor." dedi.

Ersin Şiyhan; spor haberciliğinin gelişen teknolojiyle küresel bir boyuta ulaştığını vurgularken konuşmasında "Bugün dünyada en uç ülkelerde bile spor popüler bir hal almış, futbol da bunun başında geliyor. Böyle bir ortamda insanlar bunu görmezden gelemez. Gelişen teknolojiyle birlikte insanların haber alma isteği çok farklı bir boyuta geçti." ifadelerini kullandı.

TRT Spor Haber Müdürü Yusuf Mertol; sosyal medyanın iyi ve kötü yanları olduğunu belirterek, sosyal medyanın gazeteciyi yönlendirmemesi gerektiğini vurguladı. Özgür Buzbaş ise; İletişim Fakültesi mezunu olmadığı halde bu sektörde severek çalıştığını ve sosyal medyanın olumlu yanlarından faydalanılması gerektiğini dile getirdi. Evren Göz; bir kulüpte medya sorumlusu olarak çalışmanın mesleki açıdan kendisine büyük kazanımlar getirdiğini söyledi.Ayrıca gazetecilerin sosyal medya sebebiyle tarafsızlığını kaybettiğini savundu.

Panel, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

 

 

HIZLI ERİŞİM