Doç. Dr. Müjdat Soytürk, “Turkey in Horizon 2020 Phase II” Toplantılarına Katıldı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Müjdat Soytürk, 27-31 Ocak tarihleri arasında düzenlenen “Turkey in Horizon 2020 Phase II” kapsamında TUBİTAK’ın organize ettiği, Almanya ICT alanında uluslararası çalışma ziyaretini gerçekleştirdi. 

Doç. Dr. Müjdat Soytürk ziyaret kapsamında Almanya’nın ICT alanında öncü araştırma kuruluşları olan Alman Yapay Zekâ Araştırma Merkezi  “German Research Center for Artificial Intelligence” (DFKI), “Fraunhofer Institute for Manufacturing Engineering and Automation (IPA)”, “Hahn-Schickard Enstitüsü (Hahn-Schickard Institution)”, “Fraunhofer Institute for Microsystems and Solid-State Technologies (EMFT)” Enstitülerinde toplantılar yaptı.

Her bir enstitüde üniversitemiz ve araştırma olanaklarımız hakkında tanıtıcı sunum yapan Doç. Dr. Müjdat Soytürk’ün Fraunhofer EMFT’deki toplantısına diğer Fraunhofer enstitüleri olan “Fraunhofer ENAS,” “Fraunhofer IZM,” “Fraunhofer IIS ve Fraunhofer IKS"den temsilciler ve araştırmacılar katıldı.

 

Haber: Yusuf Kenan Çağlar

 

HIZLI ERİŞİM