Dünya Radyoloji Günü Etkinliği Düzenlendi

Alman fizikçi Prof. Dr. Wilhelm Conrad Roentgen 8 Kasım 1895 tarihinde keşfettiği X-ışınlarını insanlığın hizmetine sunmuştur. Her yıl “Dünya Radyoloji Günü”, 8 Kasım tarihinde radyoloji biliminin doğduğu gün olarak ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Dünya Radyoloji Günü etkinliği 7 Kasım 2022 tarihinde Marmara Üniversitesi Kartal Yerleşkesi Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Radyolojide yeniliklerin ve ileri tekniklerin konuşulduğu etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tıbbi Görüntüleme Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nuran Akyurt ve Yüksekokul Müdür Vekili Prof. Dr. Gülden Sınmazışık tarafından günün anlam ve önemini içeren açılış konuşmaları ile başladı. Oturum öncesi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı öğrencileri tarafından radyasyonun zararları, korunma kurallarını içeren bilgilendirme yazıları ile salonda dikkat çeken bir farkındalık (flash mob) çalışması yapıldı. Etkinliğin ikinci bölümünde ise radyoloji alanında yapılan inovasyon çalışmalarına yer verildi. Doç. Dr. Nuran Akyurt tıbbi görüntüleme alanında yeni bir yaklaşım olan Radyolojide Sanal Gerçeklik (RSG)” üzerine yapılan çalışmalar konusunda proje deneyimlerini aktardı.  FujiFilm Healthcare Uzmanı Asil Ziya Selçuk, radyografik görüntülerde doz azaltımı, inceleme sürelerinin kısaltılması, görüntü kalitesi ve kullanılan parametreler hakkında katılımcılara yenilikleri aktardı.

8 Kasım Dünya Radyoloji Günü etkinliği Grup Venüs’ün müzik dinletisinin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM