Eczacılar ilk önlüklerini giydi

Eczacı adayları mesleğe ilk adımı hep birlikte attı
Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi yeni öğrencileriyle önlük giyme töreninde coşkulu şekilde bir araya geldi. Haydarpaşa Yerleşkesi Reşat Kaynar Toplantı Salonu’nda düzenlenen törende Eczacılık Fakültesi Dekanı Gülden Omurtag, İstanbul Eczacı Odası Başkanı Ecz. Semih Güngör, İstanbul Eczacılar Kooparatifleri YönetimKurulu Üyesi Ecz. Mekin Doğa Halaçoğlu, Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Mezunları Derneği Başkanı Ecz. Atilla Öztürk ve Selçuk Ecza Deposu Genel Müdür Yardımcısı Haluk Öğütçü’nün  konuşmalarının ardından eczacılık mesleğinin ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nin tanıtımını yapmak üzere okul öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fikriye Uras, Prof. Dr. İlkay Küçükgüzel ve Doç Dr. Timuçin Uğurlu konuşma yaptı.

Yapılan konuşmalarından ardından önlük giydirme töreni için Dekan Gülden Omurtag ile öğrenciler hep birlikte kürsüye çıktı. Tören sonunda Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Eczacılık marşı söylendi.

Öğrencilerin bu yıl eczacılık mesleğine adım atmasında büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Dekan Gülden Omurtag, “Mesleklerin hepsi çok saygın, fakat eczacılık mesleği sağlıkla alakalı olduğu için eczacılık mesleğinin çok özel olduğunu düşünüyorum” dedi. Eczacılığın sadece ilaç satmaktan ibaret olmadığını dile getiren Omurtag eczacılık mesleğinin geniş kapsamına vurgu yapmak için “ Sanayide çok alan var. Eczacılarımızın çalışabileceği en aşağı 5-6 alan var. Bu alanların içinde ARGE ve üretim bulunuyor. Birinci sınıf öğrencilerimize bunu vurgulamak istedim. Şimdiden çalışır ve hedef koyarlarsa bu alanlarda gerekeni yaparlar diye düşünüyorum. Eczacılık mesleğini çok daha ileri alanlarda hem hastane eczacılığı anlamında hem de serbest eczacılık anlamında  hak ettiği yeri bulur” dedi.

Okula birincilikle giren Büşra Nur Başol’a önlüğünü, Dekan Omurtag tören başlangıcında giydirdi. Ardından sırayla tüm öğrencilerin önlükleri fakülte öğretim üyeleri tarafından giydirildi. Duygu ve düşüncelerini dile getiren Büşra Nur Başol “ Lise birinci sınıftan beri eczacı olmak istedim. Okulları araştırdığımda Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin bu alanda en iyisi olduğunu gördüm. Sadece eczacılık alanında değil ilaç sanayisi alanında da iyi olması tercih etmeme neden oldu.  Bu nedenle hep ilk hedefim Marmara Eczacılık oldu.” dedi.

HIZLI ERİŞİM