Eczacılık Fakültesi Öğrenci Kulübü MUPSA'dan Twinnet Projesi-2020

Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Uluslararası alanda da faaliyet gösteren (MUPSA) kulübü 26 Şubat-2 Mart  tarihleri arasında EPSA'ya ait Twinnet Projesinin ilk ayağını gerçekleştirdi. 

CzPSA kulübü ile gerçekleşen değişim programında Çek Cumhuriyeti Charles Üniversitesi'nden gelen 10 eczacılık öğrencisine 2 günü eğitim, 2 günü sosyal program olmak üzere 4 günlük Twinnet programı uygulandı.

Eğitim programının ilk gününde,  Ecz. Gökhan Şeremet ve Ecz. Gözde Erdoğan tarafından "Eczacılıkta Kariyer Planlama" konulu sunum yapılarak, ülkemizdeki eczane sistemleri ve endüstriyel eczacılık alanları hakkında bilgiler verildi.  Ecz. Gökhan Şeremet ve Ecz. Gözde Erdoğan’ın ardından EPSA Trainer'ları Ebru Kuruldak'ın ve Zahra Javid'ın "Yaratıcılık" konulueğitimleri ile programa devam edildi. 

Eğitim programının ikinci gününde Pfizer Medikal Müdürü Ecz. Salih Gümrü tarafından  "Eczacılık Endüstrisinde Medikal Departman" ve Sanofi Ülke Ruhsatlandırma Müdürü Ecz. Çiğdem Kuşaklıoğlu tarafından ''Eczacılık Endüstrisinde Ruhsatlandırma Departmanı" konulu sunum gerçekleştirildi. Son olarak fakültemiz Klinik Eczacılık Anabilim Dalı öğretim elemanı Arş. Gör. Yeliz Şahin'in "Klinik Eczacılık" konulu sunumuyla eğitim programı tamamlandı. 

Programın son gününde misafir öğrencilere Kapalı Çarşı, Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Mısır Çarşısı, Karaköy ve Taksim gezdirildi.

Haber: Yusuf Kenan Çağlar

 

HIZLI ERİŞİM