Eczacılık Fakültesi Öğrencilerinin Tübitak 2209/A Proje Başarıları

Eczacılık Fakültesi 4. ve 5. sınıf öğrencileri TÜBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında destek almaya hak kazandılar.

TÜBİTAK 2209/A kapsamında desteklenecek projeler; dördüncü sınıf
öğrencilerinden Burcu Özdemir'in yürütücü olarak görev aldığı ve Prof. Dr. İlkay Küçükgüzel'in danışmanlığını yaptığı "Potansiyel VEGFR2 inhibitörü N-{4-[(4-Sikloheksil-5-sülfaniliden-4,5-dihidro-1H-1,2,4-triazol-3-il)metoksi]fenil}-N'-(sübstitüe) fenilüre Bileşiklerinin Sentezi, Yapılarının Aydınlatılması ve Antikanser Aktivitelerinin Değerlendirilmesi" başlıklı proje;  dördüncü sınıf öğrencilerinden Hatice Kulalı'nın yürütücü olarak yer aldığı ve Dr.Öğr.Üyesi Ali Şen'in danışmanlığını yaptığı  "Eremurus spectabilis M.Bieb. Türünün Özsuyu, Uçucu Yağı ve Ekstrelerinin Kimyasal İçeriğinin ve Antioksidan, Antienflamatuar, Antidiyabetik ve Anti-Alzheimer Aktivitelerinin Araştırılması" başlıklı proje; beşinci sınıf öğrencilerinden Beyza Nur Yılmaz'ın yürütücü olarak görev aldığı ve Dr. Öğr. Üyesi Turgut Taşkın'ın danışmanlığını yaptığı "Micromeria fruticosa subsp. brachycalyx ve Teucrium polium Bitkilerinin Biyolojik Aktivitelerinin İncelenmesi ve ICP-MS ile Ağır Metal Analizi " başlıklı proje; dördüncü sınıf öğrencilerinden İlke Kabaoğlu'nun yürütücü olarak görev aldığı ve Arş. Gör. Dr. Muhammet Emin Çam'ın danışmanlığını yaptığı ''Yeşil Sentez: Micromeria fruticosa subsp. brachycalyx Yüklü Jelatin/Kitosan Fiberlerin Üretimi, Karakterizasyonu ve Antidiyabetik Etkisinin İn Vitro Olarak Belirlenmesi'' başlıklı proje; beşinci sınıf öğrencilerinden Şervan Veysanoğlu'nun yürütücü olarak görev aldığı ve Arş. Gör. Dr. Muhammet Emin Çam'ın danışmanlığını yaptığı  ''Elektro-eğirme Yöntemi ile Rivastigmin/Memantin/Ginkgo Biloba Ekstresi Yüklü Fiberlerin Üretimi, Karakterizasyonu ve Deneysel Alzheimer Modeli Oluşturulan Sıçanlarda Tedavi Edici Etkilerinin İncelenmesi'' başlıklı proje; beşinci sınıf öğrencilerinden Elif Beyzanur Polat'ın yürütücü olarak görev aldığı ve Arş. Gör. Dr. Muhammet Emin Çam'ın danışmanlığını yaptığı "Yeşil Sentez Yöntemi ile Teucrium Polium Yüklü Kitosan/Aljinat Fiberlerin Üretimi, Karakterizasyonu ve Antidiyabetik Aktivitesinin İn Vitro Olarak Değerlendirilmesi'' başlıklı proje;  beşinci sınıf öğrencilerinden Fatmanur Gürbüz'ün yürütücü olarak görev aldığı ve Arş. Gör. Dr. Muhammet Emin Çam'ın danışmanlığını yaptığı ''Donepezil/ Memantin/ Curcuma Longa Ekstresi Yüklü Fiberlerin Üretimi, Karakterizasyonu ve Anti-Alzheimer Etkinliğinin Sıçanlarda İncelenmesi'' başlıklı proje oldu.

Öğrencilerimizi ve danışmanlarını tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.