Engelli Çalışanlar İçin İş Sağlığı ve Güvenliği

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümü’nün Engelli Bireylere İş ve Meslek Becerilerinin Öğretimi dersi kapsamında 13 Mayıs’ta seminer düzenledi.

Üniversitemiz Atatürk Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde Öğr. Görevlisi Tuna Şahsuvaroğlu tarafından yürütülmekte olan İş ve Meslek Becerilerinin Öğretimi adlı ders kapsamında Marmara Üniversitesi İSG Birimi Koordinatörlüğü ve Özel Öğrenci Topluluğu işbirliği ile düzenlenen “Engelli Çalışanlar için İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi.

Programda İSG Kültürünün güvenlik kültürü ile beraber geldiğine ve bu kültürün çocukluktan kazanılmaya başlandığına değinildi. Ayrıca İSG ile ilgili kanun ve yönetmelikler (4557,5510, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu) özellikle de engelli bireylerle ilgili olan maddeler konuşuldu. Özel Eğitim Öğretmenliği öğretmen adayları ile teorik bilgiler ve uygulama pratikleri paylaşıldı.

Yönetmelikler çerçevesinde engelli bireyler için; tek tek belirlenen risk faktörleri ve uygulanacak kontrol tedbirleri, Yüksek Hemşire Emel Basut tarafından aktarıldı.

Engelliler özelinde, acil durum tahliye planları, tahliyelerin nasıl gerçekleştirileceği senaryolar eşliğinde İş Güvenliği Uzmanı Güliz Bülbül tarafından öğrencilere anlatıldı.

Seminer sonunda Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu öğrencileri, eğitimcilerimiz; İSG Sağlık Muayene Sorumlusu Emel Basut ve İş Güvenliği Uzmanı Güliz Bülbül’e çiçek vererek teşekkürlerini sundular.

 

 

HIZLI ERİŞİM