Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü “Erişilebilirlik Eğitimi” Gerçekleştirdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Erişilebilirlik Daire Başkanı ve aynı zamanda Üniversitemiz Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Dr. Deniz Çağlayan Gümüş ile Erişebilirlik Daire Başkanlığı'ndan Tuba Sayan ve Gamze Feyzioğlu'nun 17 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirdikleri eğitim kapsamında, Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığı'nın mimar ve mühendislerine erişilebilirlik mevzuatında dikkate alınması gereken önemli hususlar, tasarımlardaki ölçütlerde ve proje çizimlerinde yer alması gereken erişilebilirlik detayları hakkında önemli teknik bilgiler sunuldu. Eğitime katılan Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Pek, "Erişilebilirliğin hayat bulmasını ve herkesin bağımsızca yaşaması gayesini içselleştirmiş ve bunu profesyonel çalışma ilkeleri ile hayata geçirmiş, Bakanlığın kıymetli Daire Başkanı Dr.
Deniz Çağlayan Gümüş ve ekibine, ayrıca
her zaman olduğu gibi konuya ilgi ve önem gösteren Yapı ve Teknik İşler Daire Başkanlığı mensupları ve Yapı Ve Teknik İşler Daire Başkanı Dr.
Öğr. Üyesi Uğur Serencam'a da sonsuz teşekkür ederim."dedi.