Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü "Önyargının Öncüsü Sağlamcılık" Konferansını Düzenledi

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Engelsizkariyer.com, işbirliği ile Engelsiz Marmara Kulübü ve Özel Eğitim Topluluğunun katkı sağladığı "Önyargının Öncüsü Sağlamcılık" konulu konferans düzenledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda 24 Şubat günü düzenlenen, Toplumda engellilik ile ilgili kasıtsız önyargının temelinde yatan "sağlamcılık"ın ele alındığı konferansın Moderatörlüğünü Engelsizkariyer.com'un CEO'su Mehmet Kızıltaş yaptı. 

Konferansta Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi, “GETEM” Görme Engelliler Teknoloji Ve Eğitim Merkezi Sorumlusu ve Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Dr. Engin Yılmaz, sağlamcılığı, normal’in tanımından yola çıkarak ele aldı. 

Konferansın diğer Konuşmacısı “Yüzümle Mutluyum Derneği”nin Yönetim Kurulu üyesi Pınar Emir görünüm farklılığı nedeniyle görünür farklılığı olan bireylere olumsuz geri dönüşler ile mücadelenin bireyin kendisine öz saygısını elden bırakmaması ile gerçekleştiğini belirtti. Emir, sağlık için bir sakıncası olmamasına rağmen kişilerin gerekmediği halde kozmetik cerrahiye başvurmalarına karşı olduklarını söyledi. 

Bir diğer konuşmacı olan “Yüzümle Mutluyum Derneği” kurucu başkanı Emre Erdal, Türkiye'de görünür farklılığı olan 720.000 kişinin olduğunu söyledi. 

HIZLI ERİŞİM