Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü Tarafından Dünya Engelliler Günü Adına Belgesel Gösterimi ve Sergi Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Dünya Engelliler Haftası kapsamında Engelsiz Marmara Kulübü ortaklığıyla, 1 Aralık Cuma günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda belgesel gösterimi ve sergi açılışı gerçekleştirdi.

Otizmli sanatçılar Çağla Zeynep Şengül, Süleyman Tuna Taşkın ve idari personel Küratör Handan Kavalcı’nın eserlerinden oluşan ve “Sanat; kapsayıcı alandır. Duyguların, düşüncelerin, oluşların, duruşların içinde var olabildiği bir alan... Yaşayana yaşam katandır. Bugün tersine kapsayıcı bir sergideyiz. Otizmli sanatçıların resimlerinin arasına otizmli olmayan bireyler olarak kendi resimlerimizi koyduk. Çünkü yaşam da budur, kendimize has özelliklerimizle bir arada olduğumuz…” manifestosuyla yola çıkarak hazırlanan sergi, fuaye alanında katılımcılara sunuldu.

Programın açılış konuşması, Engelli Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Zuhal Özgenç Pek tarafından yapıldı. “Uzun İnce Bir Yol” belgeselini yazan ve yöneten Engelsiz Marmara Kulübü Başkanı Mert Ali Ayazoğlu ile Engelsiz Marmara Kulübü Başkan Yardımcısı Metehan Bozkurt ise belgeselin çıkış hikayesini katılımcılarla paylaştılar. Ayazoğlu ve Bozkurt, yaz boyunca 11 kişiyle röportaj yaparak, engelliliği farklı açılardan ele aldılar.

Sergiye katkı sağlayan sanatçılar, plaketlerini Zuhal Özgenç Pek tarafından verilirken, “Uzun İnce Bir Yol” belgeselini yazan ve yöneten Ayazoğlu’na ve Bozkurt’a ise plaketleri, belgeselde konuşmacı olarak yer alan Ayhan Aktaş, Banu Yazıcı, Tolga Gökçe ile birlikte takdim edildi.

HIZLI ERİŞİM