Farklılıkla Öğrenme Yöntemi

Avrupa Birliği "Erasmus +“ Eğitim Programları çerçevesinde düzenlenen Farklılıkla Öğrenme (Differential Learning) konulu seminerin 3. etabı 10-11 Aralık 2015 tarihlerinde üniversitemiz Anadoluhisarı Yerleşkesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda yapıldı. BESYO Müdürü Prof.Dr. Salih Pınar’ın açılış konuşmasıyla başlayan seminere, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Güven Erdil ile Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü'nden Yrd.Doç.Dr. Sinan Bozkurt’un yanı sıra, seminerin konuğu olarak Mainz Üniversitesi Spor Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Wolfgang Schöllhorn ve Hamburg Üniversitesi Spor Bilimleri Yüksek Lisans ve Alman Futbol Federasyonu UEFA-A Lisans sahibi Hüseyin Akın da eğitimci ve konuşmacı olarak katıldı. Seminerin açılışında Prof.Dr. Wolfgan Schölhorn tarafından Farklılıkla Öğrenme Teorisi isimli sunum yapıldı. Sunumların ardından atletizm pistinde ve futbol sahasında uygulamalı Farklılıkla Öğrenme metotları üzerinde çalışıldı. Seminerin ikinci gününde kapalı spor salonunda voleybol ve basketbolda Farklılıkla Öğrenme metotlarıyla ilgili uygulamalar yapıldı. Başarılı geçen seminere öğretim elemanları ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.