Fen Edebiyat Fakültesinde Covid-19 Aşı Geliştirme Projesi

Tüm dünyayı etkisi altına alan SARS-CoV-2 ile ilgili, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına; Marmara Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Altınbaş Üniversiteleri konsorsiyumu tarafından  sunulan “Covid-19 Aşı Geliştirme Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Antijenik Peptid/Proteinlerden Oluşan Yerli Bir Kütüphanenin Oluşturulması, Spesifik Antijenik Peptid/Proteinlerin Üretimi ve İmmün Yanıtı Belirlenmiş Aşı Formülasyonu Eldesi” başlıklı aşı projesi 1 milyon TL destek almaya hak kazandı.

Üniversitemizin Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Özal Mutlu’nun temsil ettiği proje ile; hastalığa neden olan SARS-CoV-2 virüsüne ait izolatlara karşı etkili olacağı düşünülen peptid ve rekombinant protein temelli aşı formülasyonlarının hazırlanması ve etkinliklerinin incelenmesi planlanmaktadır.

Haber: Sema Özbakan

Editör: Nida Şenler