Fide’nin Tasarım Atölyesi Projesi Tamamlandı

Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü ve Tekstil Giyim Ayakkabı ve Deri Bölümü Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında 2021-2022 Öğretim yılı Bahar yarıyılında başlatılan “Fide’nin Tasarım Atölyesi Projesi” 23 Nisan 2022’de başarıyla tamamlandı.

Amacı Fide Okulları Bando Takımının giysilerinin tasarlanıp üretilmesini sağlamak olan proje, Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Fide Okulları Arasında Yapılan Okul-Üniversite İş Birliği Protokolü çerçevesinde gerçekleşti.

Projenin Atölye Uygulaması, 25 Mart 2022’de Fide Okulları İdealtepe Kampüsü’nde her iki okulun öğretim elemanlarının nezaretinde gerçekleştirildi. Projenin hazırlık faaliyetleri sırasında Fide Okulları Bando Takımı üyeleri arasından tasarım konusunda hevesli öğrenciler seçilerek Bando Takımı giysi tercihleri konusunda görüşleri alındı. Atölye Uygulamasında öğrencilere tasarım ilkeleri, tasarım süreçleri ve giysi seçiminde önemli olan unsurlar hakkında bilgiler de verildi. Teorik bilgilerin ardından Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Fide Okulları öğrencilerine bando takımı giysileri tasarlamaları konusunda mentörlük yaptılar. 15’er öğrencinin katıldığı Atölye sonrasında hazırlanan tasarımlar Fide Okulları Bando Takımının tüm üyelerine sunuldu ve en çok oyu alan tasarım seçildi. Giysilerin üretimleri ise 2020-2021 Öğretim yılında Tasarım Bölümü mezunlarından Zeynep Akçay’ın sahip olduğu tasarım ofisi tarafından gerçekleştirildi.

Ülkemizin geleceğine yön verecek öğrencilerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

HIZLI ERİŞİM