Marmara Üniversitesi ile T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolleri, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Okur ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay tarafından 17 Nisan Cuma günü imza altına alındı. Marmara Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile hayata geçirdiği iş birliği protokolleriyle kampüs altyapısını güçlendirmeye ve öğrencilere yönelik sosyal ve barınma imkânlarını geliştirmeye devam etti. İmzalanan yeni protokoller kapsamında öğrenci yurtları, Genç Ofis merkezleri ve bazı kampüslere de spor tesisleri yapılması gibi birçok önemli yatırımın hayata geçirilmesi planlanırken, yapılan anlaşmalar ile üniversite öğrencilerinin hem akademik hem de sosyal açıdan çok yönlü gelişiminin desteklenmesi amaçlandı.
Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi’ne 5 Bin Kişilik Öğrenci Yurdu İnşa Edilecek
Protokol kapsamında, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi içerisinde modern ve yüksek kapasiteli bir öğrenci yurdu inşa edilmesi planlandı. Protokol uyarınca, öğrenci yurdu projesinin planlama, projelendirme ve inşaat süreci Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülecek. Marmara Üniversitesi Rektörlüğü ise sürecin koordinasyonunu sağlayacak.
Yaklaşık 5 bin öğrenci kapasiteli olarak planlanan yurt, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamaya yönelik önemli bir yatırım olarak hayata geçirilecek. Yurt yerleştirmelerinde Marmara Üniversitesi öğrencilerine öncelik tanınacağı ifade edilirken, projenin tamamlanmasıyla birlikte kampüsün barınma altyapısının önemli ölçüde güçlendirilmesi hedefleniyor.
Marmara Üniversitesi’nin Tüm Kampüslerine “Genç Ofis” Açılıyor
Marmara Üniversitesi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan bir diğer önemli protokol kapsamında ise, üniversite kampüslerinde öğrencilerin sosyal, kültürel ve kişisel gelişimlerine katkı sunacak “Genç Ofis” tüm kampüslerine merkez kuracak.
Protokol doğrultusunda, Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi ve Sağlık Yerleşkesi olmak üzere iki ayrı noktada Genç Ofislerin hizmete açılacağı belirtildi. Merkezlerin, öğrencilerin eğitim, gönüllülük, spor, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarında faaliyet gösterebileceği çok amaçlı alanlar olarak planlandığı ifade edildi.
Protokol kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın merkezlerin donanım ve işletme süreçlerine destek sağlayacağı, Marmara Üniversitesi’nin ise uygun alan tahsisi ve akademik koordinasyonu yürüteceği ifade edilirken, öğrencilerin çok yönlü gelişimini destekleyen sürdürülebilir bir model oluşturulması amaçlanıyor.