GİSK'ten Hayvan Barınağı Atölye Çalışması

Bakımevi Başhekimi Veteriner Hekim Nuri Açık, Anıl Ünal (Veteriner Hekim) ve Büşra Öndeş (Veteriner Hekim) tarafından GİSK üyelerine ve üniversitemizin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri birinci sınıf öğrencilerine barınak hayvanlarına uygulanan microchip uygulama, cerrahi, yoğun bakım ve tedavi süreçleri hakkında eğitim verildi. Üniversitemiz Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Program Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nuran Akyurt ise; araç çarpması, yaralanma gibi sebeplerle bakımevine getirilen hayvanların inceleme öncesi ve sonrası röntgen masasına alım tekniği, inceleme türlerinde kullanılacak doz aralığı, pozisyonlandırma terminolojisi, radyasyondan korunma teknikleri konularında öğrencilere ve bakımevi çalışanlarına yönelik atölye çalışması gerçekleştirdi. Etkinlik, hayvan bakımevi ve doğal yaşam alanlarının uzmanların rehberliğinde ziyaret edilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.