ICS Uluslararası Sürdürülebilirlik Merkezi Kampüs İçi Sürdürülebilirlik Konferansları Serisinin 2.'sini Gerçekleştirdi

Merkez Müdürü Prof. Dr. Refika Bakoğlu tarafından “Doğru Çözüm Sürdürülebilirlik Olabilir mi?” adlı konferans serisinin ilk etkinliği 13 Mart 2018 tarihinde İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirildi. Serinin ilk konferansında sürdürülebilirliğin ekonomik işleyişte ne derece çıkış yolu olabileceği konusuna odaklanıldı. Konferansta, “Sosyal hayatta ve iş hayatında sürdürülebilirliğin uygulaması sürecinde neler yapabiliriz ve nasıl sonuçlarla karşılaşırız? Nasıl bir iş modeli ile sürdürülebilirliğin gerçek anlamada birey ve kurumlar için değer yaratmasını sağlayabiliriz?” sorularına odaklanarak, genel olarak katılımcılar ile sürdürülebilirliğin rolü ve önemi açısından bilgi paylaşımı yapıldı.

Serinin ikinci konferansı, Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, ICS Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. S. Sinan Keskin’ in sürdürülebilirliğin çevresel boyutunda farkındalık ve bilgi paylaşımı sağlanması amacıyla, 11 Nisan 2018 tarihinde Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi İşletme Fakültesi CZ04 numaralı konferans salonunda gerçekleştirildi. “Çevresel Sürdürülebilirlik Bağlamında Su, Enerji, ve Karbon Ayak İzi Kavramları” adlı konferansta, ekonomik faaliyetlerin gerektirdiği enerji kullanımı ve su kullanımının ürünler bazında, hammaddenin üretimi aşamasından malın teslimi aşamasına kadar olan süreçteki miktarları ve enerji kullanımına bağlı karbon emisyonlarının ürün bazlı değerleri tartışıldı.