III. Lisansüstü Tez Süreci Yansımaları Konferansı Yapıldı

Tez danışmanları ile Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü öğrencilerini bir araya getirerek tez sürecindeki aşamalar hakkında bilgi ve deneyim paylaşımında bulunmayı amaçlayan “III. Lisansüstü Tez Süreci Yansımaları Konferansı” 15 Mayıs 2015 tarihinde Üniversitemiz Göztepe Kampüsü’nde yapıldı. Üç gün süren ekinlik boyunca 10 farklı lisansüstü programından toplam 27 tezden türetilmiş bildiri sunumu yapıldı.

 

 

Altısı farklı disiplinlerden olmak üzere toplam 250 öğretim elemanı ve lisansüstü öğrencisinin katılımı ile gerçekleşen konferansta, katılımcılara tez sürecine ilişkin bilgiler verildi.  

 

 

Farklı araştırma yöntemlerinin pratikte nasıl kullanıldığını görme, tez sürecinde karşılaşılacak problemleri tanıma, tecrübeli araştırmacılarla öğrenciler arasında bağ kurma, yeni araştırma fikirlerinin doğmasına, tezlerin / araştırmaların nasıl daha kısa sürede daha verimli yapılabileceğini görme bakımından faydalı olmak amacı ile düzenlen konferansın sonunda bir de sonuç bildirgesi sunuldu. 

HIZLI ERİŞİM