İletişim Kulübü, 3Y1T Ekibini Kampüste Ağırladı

Marmara Üniversitesi İletişim Kulübü (MÜİK) tarafından düzenlenen “3Y1T Söyleşisi” 23 Aralık günü Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

Etkinliğin moderatörlüğünü Doç. Dr. Ayda Uzunçarşılı Soydaş üstlendi. Söyleşinin ilk kısmında; 3Y1T (3 Yabancı 1 Türk) ekibi kendisini tanıttı. Güney Koreli Chaby Han, Amerikalı Louis Stotesbery, Kenyalı Jay Jay (Joel. J. Moriasi), İtalyan Michele Cedolin ekibin nasıl bir araya geldiği hakkında açıklamalarda bulundu. Ekip; Türkiye’deki ilk yıllarında insanların onları görünce farklı etnik kökenleri sebebiyle verdikleri değişik tepkileri anlattı. Bu tepkilerin dayanağının sahip oldukları farklı fiziksel özellikler olduğunu belirtti. Örneğin; Jay Jay ten renginin farklılığı, Chaby Han gözlerinin çekik olması sebebiyle karşılaştıkları değişik tepkilerden bahsetti. 3Y1T; bu tepkilerin var olan kültürel farklılıklardan kaynaklandığını ve bu farklılıkların her biriyle değerli bir mozaik oluştuğunu söyledi. Konuklar; her ülkede ve kültürde var olan klişe düşünceler üzerinde durdular. 

Söyleşinin ikinci kısmında konuklar; Türkiye’yi neden çok sevdiklerini ve tam anlamıyla ne zaman Türk hissettiklerini anlattılar. 3Y1T ekibi; jest ve mimiklerin ülkelere göre değişen anlamları hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Katılımcıların sorularını yanıtlayan ekip; gelecek dönem için planladıkları 1 saatlik youtube filmini ilk defa etkinlikte açıkladılar. 

Öğrencilerin yoğun ilgiyle karşıladığı etkinlik; konuklar adına bağışlanan fidan sertifikalarının takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. 

Haber: Simge Malkoç

HIZLI ERİŞİM