İstiklal Marşı'nın Kabulünün 100. Yılı Anısına Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Programları Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile 2021 yılı, İstiklal Marşı’nın milli marş olarak kabul edilişinin 100’üncü yılı olması nedeniyle “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” ilan edildi. Bu nedenle, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” kapsamında etkinlikler düzenledi.

Mart ayında gerçekleşen etkinlikler çerçevesinde, “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’üncü Yılı Anısına Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Paneli” gerçekleştirildi. Panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar yaptı. Oturum başkanlığını Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot yaparken, konuşmacılar Prof. Dr. Salim Çonoğlu “Mehmet Akif’in Şairliği ve Mücadele Yönü”, Prof. Dr. Şaban Sağlık “İstiklal Marşı’nın Kodları”, Prof. Dr. Muhammet Gür “Âsım’dan Asırlık Tespitler: Eleştiri ve Çözümler”, Dr. Mehdi Genceli  de, “Mehmet Akif ve Türk Dünyası” başlıklı bildirilerini sundu.

Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde düzenlenen etkinlikler, “İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100’üncü Yılı Anısına Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Programları” ve Dr. Mehdi Genceli moderatörlüğünde “Safahat Okumaları” programları ile sona erdi.

HIZLI ERİŞİM