Kabulünün 100. Yılı Anısına “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” Paneli

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşı’mızın kabulünün 100. yılında Türkiye Büyük Millet Meclisinin 2021 yılını “İstiklal Marşı Yılı” ilan etmesi vesilesiyle, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü tarafından “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı” paneli düzenlendi. Panel 12 Mart’ta, üniversitemizin Youtube kanalında yapılan canlı yayın aracılığıyla gerçekleştirildi.

Panelin oturum başkanlığını Türkiyat Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Okan Yeşilot üstlenirken açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Erol Özvar gerçekleştirdi. Başta Türkiyat Enstitüsü olmak üzere panel hazırlığında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileten Erol Özvar, “İstiklal Marşı’mızın yazarı, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kimliği, sanatı ve edebiyatı değerli hocalarımızın çalışmaları vesilesiyle daha iyi anlaşılacaktır.” dedi. Akabinde, Şair Sezai Karakoç’un Mehmet Akif Ersoy’un ölümü üzerine kaleme aldığı yazıyı katılımcılarla paylaştı.

Konuşmacı Prof. Dr. Salim Çonoğlu: “Mehmet Akif’in Şairliği ve Mücadele Yönü”, Prof. Dr. Şaban Sağlık: “İstiklal Marşı’nın Kodları”, Prof. Dr. Muhammet Gür: “Asım’dan Asırlık Tespitler: Eleştiri ve Çözümler” ve Dr. Mehdi Genceli: “Mehmet Akif ve Türk Dünyası” başlığı altında topladığı edebi ve tarihi bilgileri izleyicilerle paylaştı.

Haber: Nida Şenler