Kanserden Korunma Seminerleri -1 Gerçekleştirildi

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesindeki aktif öğrenci kulüpleri, Avrupa Kanser Cemiyetleri Birliği (Association of European Cancer Leagues-ECL) ve Kanser Savaşçıları Derneği ile bir araya gelerek “Kanserden Korunma Seminerleri”nin ilkini 140 öğrencinin katılımıyla 25 Aralık’ta gerçekleştirdi.

Kanserin önlenebilir nedenlerine odaklanmak amacıyla gerçekleştirilen seminerde ECL Merkez Ofisinin bulunduğu Brüksel’le yapılan video bağlantısıyla, Avrupa’da kanser ile ilgili istatistikler ve Avrupa Birliği (AB) sağlık politikaları hakkında bilgi paylaşımı yapıldı.

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Beste Atasoy, “Türkiye’de Kanser Hastalarına Yaklaşım ve Tedavi Stratejileri” konulu bir konuşma gerçekleştirdi. 

Kanser Savaşçıları Derneği Genel Sekreteri Belma Kurdoğlu ise “Sağlığın Sivil Toplumdaki Yansımaları ve Dernek Faaliyetleri” konulu konuşmasıyla toplantıda yer aldı.

Avrupa Kanser Cemiyetleri Birliği Türkiye Genç Elçisi ve aynı zamanda Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yakup Gözderesi’nin Avrupa Kanser Kodu ve kanserden korunma stratejilerini anlattığı toplantı; interaktif soru ve cevaplar ile son buldu. 

 

Haber: Ayşe Şeyma Arıkan 

 

HIZLI ERİŞİM