Kardiyolojide Dijital Sağlık ve Yapay Zekâ Eğitimi Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Hipertansiyon ve Ateroskleroz Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (HİPAM) koordine ettiği, Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi'nin öğretim üyelerinin de destek verdiği eğitim, 13-15 Aralık tarihlerinde Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi Sağlık Yerleşkesinde gerçekleşiyor.
Program Koordinatörü Dr. Ali Serdar Fak, bu eğitimin kalp yetersizliğinde yapay zekâ tanı ve takibi alanında üniversitemizde yapılmakta olan araştırmalar zemininde gerçekleşmekte olduğunu söyledi.
Bu araştırmaların ikinci aşaması olan” 'Kronik kalp yetersizliğinde kötüleşmenin yapay zekâ ile önceden ve erken öngörülmesi (ProHeartAİ)' isimli prospektif klinik çalışmanın, Üniversitemiz ile birlikte 4 ayrı merkezde sürdüğünü ifade etti.

Eğitimde, 11 kardiyoloğun katılımıyla hem teorik hem de pratik eğitimler verilecek olup, interaktif tartışma ile program sonlanacak.