Kariyer Basamaklarında Çeşitlilik Paneli Düzenlendi

Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin düzenlediği “Kariyer Basamaklarında Çeşitlilik” paneli 15 Ekim’de 125. Yıl Amfisi’nde gerçekleşti.

Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Berat Birfin Bir’in açılış konuşmasıyla başlayan panel; I Can Academy kurucusu İbrahim Can moderatörlüğünde, Göğüş Holding Ceo’su Akif Kerem Göğüş; model, oyuncu ve sunucu Açelya Kartal ve müzisyen William Gonzalez Chacon’un katılımlarıyla gerçekleşti.

Girişimci Akif Kerem Göğüş’ün konuşmasının ana temasını kişisel gelişimin önemi oluşturdu. Henüz üniversite yıllarında yaptığı girişimi örnek vererek katılımcılarla tecrübelerini paylaştı. Göğüş, özellikle girişim yolunda karşılaşılabilecek engeller ve olumsuz durumlar karşısında, yola devam edebilmek için gerekli olan şeyin özgüven olduğunu vurguladı.

Açelya Kartal konuşmasında kişisel gelişimin hayatındaki değerine değinerek, yeni şeyler öğrenmenin kendisi için vazgeçilmez bir tutku olduğundan bahsetti. Aldığı eğitimler sonucu dijital pazarlama konusunda oldukça bilgi sahibi olduğunu; hatta, bu konuda eğitimler verdiğini ifade etti. Ayrıca hobi sahibi olmanın ve spor yapmanın hem beden hem de ruh sağlığına olumlu katkıları olduğuna değinerek, katılımcılara tavsiyelerde bulundu.

Kübalı Müzisyen William Gonzalez Chacon ise; konuşmasında Türkiye’yi ikinci vatanı olarak gördüğünü ve 15 yıldır Türk vatandaşı olduğunu keyifle dile getirdi. İlgi alanı olan latin müzikleri alanında profesyonel müzisyenlik yaptığını, Türkiye’de de pek çok kültür ve sanat etkinlikleri düzenlediği bilgisini verdi.

Panel; öğrencilerin konuklara sorularını yöneltmesinin ardından sona erdi. 

HIZLI ERİŞİM