Kariyer Penceresinden Denetim ve Girişimcilik Semineri Düzenlendi 

Marmara Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin (MARKAM) organize ettiği “Kariyer Penceresinden Denetim ve Girişimcilik” semineri Mühür Yeminli Mali Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Özmen’in katılımıyla 9 Mart Günü Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 

Mühür Yeminli Mali Müşavirlik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Özmen konuşmasında; kariyer planlamasının öneminden bahsetti. Mehmet Akif Özmen; kariyer planlamasının kişinin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu, planlama yapmadan önce öz farkındalık oluşturmanın avantaj sağlayacağını ve kişinin temel değerlerini bilmesi gerektiğini söyledi. 

Mehmet Akif Özmen; gelişen dünyayla beraber hayatımıza yeni kavramların girdiğini vurguladı. Dijital yakalı insanlarla beraber zeka kavramının farklı bir boyut kazandığını belirtti. Özmen, zeka kavramının klasik anlamından uzaklaştığının ve yeni zeka türlerinin önem kazandığının altını çizdi. Duygusal ve bilişsel zeka türlerinin dijital çağ ile beraber farklı bir ivme kazandığını anlattı. 

Özmen konuşmasını; “Neden kariyer yapılır?” sorusuna cevap vererek sürdürdü. İnsanların; başarı, para ve hedef gibi motivasyonlarla kariyer yaptıklarını söyledi. Özmen daha sonra “Kariyerde neler olmalı?” sorusunu yanıtladı. Mehmet Akif Özmen kariyerde; vizyon, misyon, plan, proje ve hedef kavramlarının bulunması gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı. 

Etkinlik, Mehmet Akif Özmen’in davetleri için Kariyer Merkezi’ne teşekkür etmesiyle sona erdi. 



Haber ve Fotoğraf: Simge Malkoç 

HIZLI ERİŞİM