"Kısa Hikayeler" Giysi Tasarımı Sergisi Açıldı

Marmara Üniversitesi Kuyumculuk ve Mücevherat Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Dr.Çimen Bayburtlu, 2019 yılında kendi resimleriyle giysilerini buluşturduğu sergisinden sonra, giysiler ve hikayelerinden oluşan “Kısa Hikayeler” isimli 6. Kişisel sergisini  22 Eylül 2020 tarihinde Sarıyer Belediyesi Maslak yerleşkesinde açtı.

Serginin açılışı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından yapıldı. Zamansız değişime ve yeniliğe gönderme yapan sanatçı “Kırmızıdan mora birçok renk kullandığım giysilerimle pandeminin bize verdiği kaygılı ve sıkıntılı günlere renk katarak ruhumuzu hareketlendirip coştururken, yüzlerimizde gülümsemenin yayılmasını ve bu duyguların paylaşılmasını istedim. Bir zamanlar hepimiz hayal dâhisiydik. Kendimize ait hikayelerimiz, masallarımız ve oyunlarımız vardı. Düşünsel esnekliğimizi kaybettikçe hayal kurmanın önemini unuttuk, hata yapmaktan korktuk. Böylece yeni yollar keşfeden çocuklardan, yolları takip eden yetişkinlere dönüştük” dedi. “Giysiler beklenmedik yerlerde sizi karşılayan tünellerle, bu tünellerle büzülen, kısalan ve an’a ait dokular oluşturan yapısıyla kendi hikayelerinizi yeniden keşfetmeye çağırıyor” ifadelerini kullandı.

“Kısa Hikayeler” sergisi 9 Ekim'e kadar sürecek.