Koşulsuz Araştırıcı Desteği Ödülü

Gastroenteroloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz'ın yürütücülüğünü yaptığı, Enstitü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Eren ve üniversitemiz Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Nurten Sayar ile Prof. Dr. Nesrin Kartal Özer'in araştırmacı olduğu proje, Biocodex Microbiota Vakfı tarafından  Koşulsuz Araştırıcı Desteği ödülüne layık görüldü.

Türk Karaciğer Araştırmaları Derneği’nin  (TKAD) “Hedefe Yönelik Eğitim” planlaması doğrultusunda yılda en az üç defa gerçekleştirilecek olan Hepatoloji Okulları 2020 toplantılarının ilki olan 8. Hepatoloji Okulu; Wyndham Grand Kalamış Marina Hotel’de, 10-11 Ocak tarihlerinde yapıldı.

Gerçekleştirilen eğitimde “Nonalkolik yağlı karaciğer hastalığında trimethylamine-N-oxide(TMAO) ilişkili mekanizmaların hastalığın klinik ve histolojik özellikleri ile değerlendirilmesi” başlıklı proje ile Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve ekibi, Koşulsuz Araştırıcı Desteği ödülünün sahibi oldu. Ödülü Biocodex Türkiye Genel Müdürü Önder Işinay takdim etti.

Üniversitemize dış paydaşlardan 25.000 Euro’luk araştırma desteği kazandıran hocalarımıza başarılarının devamını dileriz.

HIZLI ERİŞİM