Marmara’da nadir eserlere özel şartlar

Marmara’da nadir eserlerin korunma şartları iyileştirildi.

Marmara Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Kütüphanesi’nde “Nadir Eserler Odası” açıldı.

Yapı işleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme işlemi 20.01.2012 tarihinde tamamlandı. Bağlarbaşı Kampüsü’ndeki İlahiyat Fakültesi Kütüphanesi bünyesinde yeni bir mekân hazırlandı.

Bu çalışmalar sonucu arşiv belgelerinin fiziki, kimyevi, biyolojik ve mekanik tahrip unsurlarından korunması amaçlanıyor. Böylelikle belgelerin ana özelliklerini kaybetmesi önlenecek ve korunması sağlanacak.

Yapılan belli başlı yeniliklerden biri 2500 kitap kapasiteli rafların tasarlanmasıydı. Ayrıca hassas kontrollü klima cihazı sayesinde oda sıcaklığı ve nem değerleri dengede olması sağlandı. Nadir eserlerin güneş ışığından etkilenmemesi için de camlara filtre takıldı.