Marmara Üniversitesi 2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri’nde Turuncu Bayrak Aldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından; üniversitelerdeki engelli bireylerin mekanlara, eğitsel imkanlara, sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri hususlarında farkındalık yaratmak ve faydalı uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen “2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri”, 5 Mayıs’ta çevrim içi bir törenle verildi. Törene; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Yürütme Kurulu Üyeleri, ilgili üniversitelerin rektörleri, rektör yardımcıları, engelli öğrenci birim sorumluları ve ödüllerin değerlendirilmesine katkı sağlayan panelistler katıldı.

Marmara Üniversitesi; Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında 2021 yılı “Mekanda Erişebilirlik” kategorisine 6 başvuru ile katıldı ve tüm başvuruları ödüle layık görüldü. Engelsiz Erişim ve Engelsiz Eğitim temalarıyla düzenlenen törende, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisat Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi Mekanda Erişebilirlik için verilen; Turuncu Bayrak aldı.

Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.