Marmara Üniversitesi Arama Kurtarma Timi Üyeleri Akreditasyona Hazırlanıyor

Marmara Üniversitesi’nin gönüllü akademik ve idari personelinden oluşan ‘Marmara Üniversitesi Arama Kurtarma Timi’ne (MÜSAR) katılmak için başvuru yapan personelden oluşan ilk 25 kişilik grup 15-19 Mayıs 2023 tarihleri arasında T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) Yeşilköy Eğitim tesislerinde yapılan temel arama ve kurtarma eğitimine başladı.
Ekip üyelerine, eğitim süresi boyunca Uzman AFAD personeli tarafından çeşitli konularda teorik ve uygulamalı derslerin verileceği bildirildi. 5 gün sürecek eğitimin ilk gününde, malzeme tanıtımı ve enkazda çalışma ile ilgili uygulamalı dersler gerçekleştirildi. İkinci 25 kişilik grubun ise 12-16 Haziran 2023 tarihleri arasında eğitime katılması planlanmaktadır.
MÜSAR ekip sorumlusu Uğur Cinoğlu’nun verdiği bilgiye göre, arama kurtarma ekibine katılacak personelin 1. ve 2. seviye eğitimlerinin tamamlanmasının ardından AFAD’ın düzenlediği akreditasyon sınavına girecek. Cinoğlu, “Sınavı geçtikten sonra hafif arama kurtarma ekibi olarak AFAD’a akredite bir ekip olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

HIZLI ERİŞİM