Marmara Üniversitesi Araştırma Üniversiteleri Kategorisinde

Marmara ÜniversitesiAraştırma Odaklı İhtisaslaşma Programı’ndan araştırma üniversitesi etiketi almaya hak kazandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen Araştırma Üniversiteleri Toplantısı'nda, araştırma üniversiteleri kategorisinde yer alan üniversitemizin beratı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kurt’a takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde ilan edilen “Araştırma ve Aday Araştırma Üniversiteleri Programı” kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda 11 araştırma ve 5 aday araştırma üniversitesi programa kabul edilmişti. Bu yıl YÖK tarafından Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'nda bazı yenilikler yapıldı ve "Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programı'nda 20 devlet üniversitesi ile 3 vakıf üniversitesinin yer alacağı belirtildi.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar “Araştırma üniversiteleri, genellikle ülkelerin en iyi ve en parlak öğrencilerini çeker ve en nitelikli akademisyenleri istihdam ederler. Doktora düzeyinde eğitim veren merkezi üniversiteler olan bu üniversiteler, araştırma çıktılarının da büyük kısmını üretirler. Bu üniversitelerin organizasyonu, ödül yapıları ve akademik kültürü araştırmaya odaklanır. Akademik değerler hiyerarşisinde, öğretim ve danışmanlık hizmetleri önemini korusa da araştırma en üst sırada yer almaktadır.” dedi.

HIZLI ERİŞİM