Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetimi Kulübü’nden Mersin’e Kütüphane

2 yıl önce Mersin’de Toroslar İlçesi’ne bağlı Gözne Mahallesi’ne gezici kütüphane götürürken görevi başında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden otobüs şoförü Vedat Şahin’i unutmayan Marmara Üniversitesi Bilgi Yönetimi Kulübü, hayata geçirdikleri proje ile kente yeni bir kütüphane kazandırdı.

Kulübün Danışmanları Doç.Dr. Berat Bir, Araştırma Görevlisi Özgür Polat ve kulübe üye öğrenciler, 3 gün boyunca çalışarak; Mersin Kongre ve Sergi Sarayı’nda yaklaşık 4 bin kitaptan meydana gelen bir kütüphane oluşturdular. Kütüphaneyi Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim eden Kulüp danışmanlarından Özgür Polat, yaptığı konuşmada; 2013’te görevini yaparken hayatını kaybeden Vedat Şahin’in hikâyesinin kendilerini derinden etkilediğini belirtti. Polat, “Keşke her köyümüzde bir kütüphane olsa ve çocuklar kitap okuyarak büyüse. Bugün belki sadece bir kütüphanenin açılmasına katkıda bulunuyoruz ama umuyoruz ki bu kütüphane birçok kütüphanenin açılmasına sebep olacak.” dedi.