Marmara Üniversitesi Dünyanın En Büyük Uluslararası Eğitim Konferansı NAFSA’da Temsil Edildi

Marmara Üniversitesi, 30 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında Denver, Colarado, ABD’de gerçekleşen dünyanın en önemli ve en büyük uluslararası eğitim konferansı olan NAFSA 2022 Konferansı’na katıldı.

Kuruluşu 1948 yılına uzanan NAFSA Uluslararası Eğitimciler Derneği, 150'den fazla ülkede 3 bin 500'den fazla kurumda, dünya çapında 10 binden fazla üyenin ve uluslararası eğitimcinin ihtiyacına hizmet veren bir uluslararası eğitim birliğidir. Her yıl ABD’de düzenlenen “NAFSA Annual Conference & Expo” etkinliğine Türkiye’den de çok sayıda yükseköğretim kurumu “Study in Türkiye” pavilyonu bünyesinde veya bireysel olarak katılmaktadır.

Bu yıl ABD'nin Denver şehrinde gerçekleştirilen, "Sürdürülebilir Geleceğimizi İnşa Etmek" (Building Our Sustainable Future) temasıyla düzenlenen dünyanın en kapsamlı yükseköğretim fuarına, "Study in Türkiye" çatısı altında Türkiye'den katılan 14 üniversite ile birlikte temsil edilen Marmara Üniversitesi, konferans boyunca ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz iki yıl, COVID-19 pandemisinin yarattığı olumsuz etkiler sebebiyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen NAFSA Konferansı, tüm dünyadan binlerce akademisyen ve yükseköğretim profesyonelini tekrar fiziksel olarak bir araya getirmeyi başardı.

Bu yıl, 150 farklı ülkeden 3.000’den fazla akademisyen ve profesyoneli bir araya getiren NAFSA Konferansı, aynı zamanda katılımcılara uluslararası eğitim alanında bir çok workshop, seminer ve özel etkinliğe katılma imkanını da sundu. Marmara Üniversitesi, EEIK tarafından organize edilen “Study in Türkiye” pavilyonunda hem ülkemizi hem de Türk akademisini dünyaya tanıtma imkanı buldu. 

Üniversitemizi temsilen Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi Direktörü Prof. Dr. Nuri Tınaz, Direktör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mert Denizci ve Öğr. Gör. Gülden Bulut’un katıldığı konferansta Marmara Üniversitesi’nin akademik işbirliklerini ve uluslararası projelerini artırmak üzere ABD, Kanada, Yeni Zelanda, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hindistan vb. ülkelerden 100’den fazla kurum ile ikili görüşmeler yapıldı.

Üniversitemizin NAFSA 2022 Konferansı’nda gerçekleştirdiği görüşmelerin ana odak noktaları; partnerlerimiz ile tekrar görüşmek ve COVID-19 sonrası mevcut işbirliklerimizi güçlendirerek  yeni projelerde daha kapsamlı işbirlikleri oluşturmak, yeni uluslararası işbirlikleri geliştirerek, üniversitemizin uluslararası arenadaki görünürlük ve bilinirliğini artırmak kurumumuzu uluslararası eğitim dünyasında tanıtarak, Araştırma Üniversitesi misyonumuzu pekiştirmek ve Öğrenci/Akademisyen değişiminde kültürel çeşitliliğimizi artırmak gibi hususlar oldu.

Her yıl olduğu gibi Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Akademik İşbirliği Ofisi, üniversitemizi ve Türkiye’yi tanıtıcı hediyeleri ile konferansta fark yarattı.

HIZLI ERİŞİM