Marmara Üniversitesi Enerji Akademi Üniversiteleri Arasında Yerini Aldı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Elektrik Üretim A. Ş. (EÜAŞ) arasında imzalanan “Enerji Akademi Programı İş Birliği Protokolü” kapsamında, Marmara Üniversitesi Enerji Akademi Üniversiteleri arasında yer aldı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile EÜAŞ Genel Müdürü İzzet Alagöz arasında imzalanan protokol törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kurt da katıldı.

Enerji Akademi Programı İş Birliği Protokolü uyarınca Enerji Akademi Üniversiteleri ile EÜAŞ arasında Enerji Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Nükleer Enerji Mühendisliği, Enerji Bilimi ve Teknoloji, Enerji Yönetimi, Enerji Ekonomisi, Enerji Üretimi, Enerji Kaynakları gibi enerji alanıyla ilgili lisansüstü programlara yönelik projeler yürütülecek.

Enerji Akademi Lisansüstü Eğitim Programı kapsamında, projelerde yer alan ve bir lisansüstü programdan mezun olan öğrenciler, EÜAŞ’ın bağlı bulunduğu mevzuatlar çerçevesinde EÜAŞ’ta istihdam edilebilecek. Program sonunda verilecek diploma, öğrenciye üniversitelerin lisansüstü programlarda vermekte olduğu diplomalar ile aynı hakları sağlayacak.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, imza töreninde yaptığı konuşmada, sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek bireylerin yetiştirilmesine ve istihdam odaklı politikaların oluşturulmasına önem verdiklerini vurguladı. Yükseköğretim kurumlarından mezun olanların iş piyasasına atıldıklarında, aranan becerilere sahip olmalarını istediklerini ifade eden Özvar, aynı zamanda, değişen koşullara uyum sağlayabilecek şekilde analitik ve teknik becerilerinin gelişmiş olmasını beklediklerini anlattı.

Enerji Akademi Lisansüstü Eğitim Programının EÜAŞ'ın sahip olduğu teknoloji ve bilgi birikiminin geliştirilmesine ve süreklilik kazanmasına katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Özvar, “Protokol kapsamında yer alan üniversitelerimize ve akademisyenlere de uygulamalı teknolojik proje ortamı sağlanacaktır. Protokol kapsamındaki projelerin, Türkiye'de enerji sektörü için değerli olan teknolojilerin gelişimine katkı sağlayarak enerji alanında ülkemizin rekabet gücünü artıracağını öngörmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

HIZLI ERİŞİM